Hoopers cursus

Elkaars lichaamstaal begrijpen is de basis van deze hondensport

Hoopers is een leuke, nieuwe en volwaardige op zichzelf staande hondensport. Deze sport is geschikt voor elke hond. De oorsprong ligt bij de sport Agility (behendigheid). In de cursus Hoopers leert een hond een parcours af te leggen binnen een vastgestelde tijd. Het parcours kan bestaan uit hoops, tunnels, tonnen en hekjes. De hond moet door de hoops en de tunnels, en om de tonnen en de hekjes heen lopen in een logische, vloeiende lijn.

Elkaars lichaamstaal begrijpen is de basis van deze hondensport, hierdoor gaan jullie elkaar beter begrijpen en verbetert de band tussen baas en hond in alle opzichten.

Uiteindelijk kan de hond een parcours zelfstandig afleggen op stem- en lichaamsaanwijzingen van de handler, die daarbij op 1 plek blijft staan en dus niet hoeft mee te rennen en zelfs niet hoeft mee te lopen.

Hoopers is een volwaardige sport, maar kan ook worden gebruikt om jonge honden voor te bereiden op agility en het is tevens een prachtige sport voor honden die door ouderdom of blessures niet meer kunnen deelnemen aan agility. De minimale lichamelijke belasting bij Hoopers maakt het een sport voor alle honden in alle leeftijden.

Voor wie is hoopers geschikt?

  • Om deel te kunnen nemen aan deze cursus dient de hond minimaal de jonge hondencursus hebben afgerond.

  • Met een HR hond is het niet mogelijk om met hoopers mee te doen, wij maken hierop geen uitzonderingen.

Ik wil me aanmelden (klik hier)
 

Startdata

    • ivm het overlijden van onze hoopers instructrice wordt er voorlopig geen hoopers geven.

Details

    • 10 lessen (lesduur 60 minuten)

    • Prijs: € 80,-